home   galerie   hoezo   curriculum       links   contact
 
 
 
 
Schilderscursus
 
 
  Mededeling voor amateurschilders, die zich willen bijscholen!  
     
  Om de twee weken is er een OPEN ATELEIR bij mij thuis. Deze schilderscursus is in eerste instantie bedoeld voor amateurschilders die echt vooruitgang willen boeken, en die daarvoor serieus aan hun schilderstechniek willen schaven. Via realistisch schilderen werken we op tekening, compositie, perspektief en vooral op een correct gebruik van kleur. Gezien de beschikbare ruimte, kan ik slechts een beperkt aantal deelnemers begeleiden.  
     
  Nieuws over de schildercursus:  
     
  Omdat het aantal cursisten blijft stijgen, heb ik beslist om dit schooljaar terug elke zaterdag les te geven. Uit de cursisten zelf is een kunstgroepje ontstaan dat de naam REAL-art draagt.
Dit is een groepsnaam met een knipoog. REAL betekent dus niet koninklijk en ook niet echte kunst. Wel spreekt het de intentie uit om te schilderen volgens de regels van de kunst, dus gebaseerd op een stevige vakkennis, een goeie schildertechniek.
Gedurende de maanden januari en februari 2018 zullen telkens vier cursisten hun eerste stappen zetten in de galeriewereld. Ze zullen exposeren in galerij ’t Kallement in Wommelgem. De opening is op zondag 28 januari 2018 met een aperitiefconcert om 10u45. Iedereen is welkom!
 
     
 
 
 
  Sinds 1 oktober zijn we weer vol goeie moed gestart met de schildercursus en draait het OPEN ATELEIR vrij behoorlijk. De groep werkt heel enthousiast aan hun schilderstechniek en elke cursist maakt in zijn/haar tempo goeie vorderingen. De lesruimte is wat vergroot en er is een betere lichtinval. De cursisten zijn alvast enthousiast over de veranderingen.
Elk jaar nemen we deel aan de atelierroute tijdens de Week van de amateurkunsten (WAK) en we hebben ook enkele malen meegedaan aan de kunstmarkt in het begijnhof te Herentals. Vanwege de bezoekers kwamen telkens erg goeie reakties op de gepresenteerde werken.
 
     
  VOOR MEER INFO: Zie telefoonnummer of mail!  
 
  contact  
 
Privacyverklaring Willy Smolders © Link naar facebook pagina Willy Smolders Realisatie Cojo Cookieverklaring