Home Galerie Hoezo Curriculum   Cursus Links Contact
 
 
Expo
 
  Van zondag 28 januari 2018 tot en met 23 februari 2018  
  Tentoonstelling REAL-Art in " Galerij 't Kallement " te Wommelgem Opening zal doorgaan op zondag 28/1/2018 met aperitiefconcert 'Café Central' (piano en viool, populair en klassiek)
      •  Begin vernissage: 10.45h
      •  Iedereen welkom 
      •  Toegang is gratis    
 
  REAL-art is een nog jonge groep kunstschilders met allen een gemeenschappelijk kenmerk: ze volgen allemaal schilderles bij Willy Smolders in  Grobbendonk.   Willy Smolders was dit jaar de laatste exposant in ons jubileumjaar.  
  De naam REAL-art is gekozen met een knipoog. Het betekent niet Koninklijk en ook niet echte kunst.  REAL duidt op schilderen volgens de regels van de kunst, dit is met de nadruk op een goeie schilderstechniek, volgens de klassieke regels dus.  
  Opnieuw zal u op deze vernissage werk kunnen bewonderen van 4 andere leden van de groep REAL-art, een pas recent opgerichte groep schilders, die allemaal les volgen in Grobbendonk bij Willy Smolders. Opnieuw zal u een grote diversiteit zien van onderwerpen en manier van schilderen. Ieder schildert volgens zijn persoonlijkheid en mogelijkheden.  
  RITA WILLEMS  
  Rita schildert al een hele tijd. Vooreerst heeft ze een aantal jaren les gevolgd aan de academie in Nijlen. En gedurende een viertal jaren tracht ze zich te vervolmaken in Grobbendonk. Rita is geen fijnschilder en dat wil ze ook niet zijn. Ze schildert eerder robuust en met veel kleuren. Meestal werkt ze volgens bepaalde thema’s, die eerder poëtisch zijn. Zo heeft ze onder meer al reeksen gemaakt over autowrakken, regenschermen en vluchtelingen. Heel divers dus.  
  WIM SELS  
  In tegenstelling tot Rita, is Wim een echte fijnschilder. Hij houdt van technisch zeer verzorgd werk. Zijn onderwerpen zijn vooral stillevens en portretten of een combinatie van beiden. Zijn werken zijn dikwijls maatschappijkritisch. Wanneer hij een landschap schildert, dan laat hij zijn fantasie de vrije loop. Ondertussen volgde hij ook een workshop bij Jef Bertels en heeft hij zich bekwaamd in air-brush bij David de Graef. Wim stelde al enkele keren tentoon oa in Grobbendonk en Pulderbos. Op deze tentoonstelling toont hij zowel olieverf als airbrush.  
  NADINE JANSSENS  
  Nadine is een bescheiden dame, die nu een viertal jaren schildert. Nadine ziet het schilderen als een uitlaatklep en een rustpunt in haar drukke leven als restauranthouder in Herentals. Ondanks dat tekort aan vrije tijd, tracht ze toch regelmatig te schilderen, waarbij ze tot rust komt. Van haar ziet u hier enkele kleine werkjes, die opvallen door een vrolijk kleurgebruik. Dit is de eerste keer dat Nadine exposeert.  
  NANCY VAN DYCK  
  Nancy heeft vroeger al eens schilder- en tekenles gevolgd. Onder druk van studies en werk is het schilderen een tijdje naar het achterplan verwezen. Maar de goesting is nooit weggegaan en zo is ze een vijftal jaren geleden terug begonnen met schilderen. En nu werkt ze hard om haar schildertechniek te perfectioneren, waarbij ze al prima resultaten behaalt. Nancy werkt meestal op vrij groot formaat en zo maakt ze nu zowel wat betreft onderwerp als kleurgebruik, schilderijen van hoog niveau.  
 
 
   
 
Privacyverklaring Willy Smolders © Link naar facebook pagina Willy Smolders Realisatie Cojo Cookieverklaring
 
contact