Faces in the crowd
Figures in a landscape
Stilevens
Portretten
Diversen
Recente werken
  Home   Hoezo   Curriculum   cursus       Links   Contact  
 
Expo
Van zondag 28 januari 2018 tot en met 23 februari 2018
Tentoonstelling REAL-Art in " Galerij 't Kallement " te Wommelgem
Opening zal doorgaan op zondag 28/1/2018 met aperitiefconcert 'Café Central' (piano en viool, populair en klassiek)
Begin vernissage: 10.45h
Iedereen welkom 
Toegang is gratis     

REAL-art is een nog jonge groep kunstschilders met allen een gemeenschappelijk kenmerk: ze volgen allemaal schilderles bij Willy Smolders in  Grobbendonk.  
Willy Smolders was dit jaar de laatste exposant in ons jubileumjaar.

De naam REAL-art is gekozen met een knipoog. Het betekent niet Koninklijk en ook
niet echte kunst.  REAL duidt op schilderen volgens de regels van de kunst, dit is
met de nadruk op een goeie schilderstechniek, volgens de klassieke regels dus.

Opnieuw zal u op deze vernissage werk kunnen bewonderen van 4 andere leden
van de groep REAL-art, een pas recent opgerichte groep schilders, die allemaal les volgen in Grobbendonk bij Willy Smolders. Opnieuw zal u een grote diversiteit zien van onderwerpen en manier van schilderen. Ieder schildert volgens zijn persoonlijkheid en mogelijkheden.

Rita Willems
Rita schildert al een hele tijd. Vooreerst heeft ze een aantal jaren les gevolgd aan de academie in Nijlen. En gedurende een viertal jaren tracht ze zich te vervolmaken in Grobbendonk. Rita is geen fijnschilder en dat wil ze ook niet zijn. Ze schildert eerder robuust en met veel kleuren. Meestal werkt ze volgens bepaalde thema’s, die eerder poëtisch zijn. Zo heeft ze onder meer al reeksen gemaakt over autowrakken, regenschermen en vluchtelingen. Heel divers dus.

Wim Sels
In tegenstelling tot Rita, is Wim een echte fijnschilder. Hij houdt van technisch zeer verzorgd werk. Zijn onderwerpen zijn vooral stillevens en portretten of een combinatie van beiden. Zijn werken zijn dikwijls maatschappijkritisch. Wanneer hij een landschap schildert, dan laat hij zijn fantasie de vrije loop. Ondertussen volgde hij ook een workshop bij Jef Bertels en heeft hij zich bekwaamd in air-brush bij David de Graef. Wim stelde al enkele keren tentoon oa in Grobbendonk en Pulderbos. Op deze tentoonstelling toont hij zowel olieverf als airbrush

Nadine Janssens
Nadine is een bescheiden dame, die nu een viertal jaren schildert. Nadine ziet het schilderen als een uitlaatklep en een rustpunt in haar drukke leven als restauranthouder in Herentals. Ondanks dat tekort aan vrije tijd, tracht ze toch regelmatig te schilderen, waarbij ze tot rust komt. Van haar ziet u hier enkele kleine werkjes, die opvallen door een vrolijk kleurgebruik. Dit is de eerste keer dat Nadine exposeert.

Nancy Van Dyck
Nancy heeft vroeger al eens schilder- en tekenles gevolgd. Onder druk van studies en werk is het schilderen een tijdje naar het achterplan verwezen. Maar de goesting is nooit weggegaan en zo is ze een vijftal jaren geleden terug begonnen met schilderen. En nu werkt ze hard om haar schildertechniek te perfectioneren, waarbij ze al prima resultaten behaalt. Nancy werkt meestal op vrij groot formaat en zo maakt ze nu zowel wat betreft onderwerp als kleurgebruik, schilderijen van hoog niveau. 
 
Willy Smolders - Bloktstraat 32 - 2280 Grobbendonk - Tel: 014/51 40 11
Link naar facebookpagina Willy Smolders